– Over mij –

Willeke van der Weerden (1969)

Van kinds af aan ben ik in de weer met diverse materialen; potlood, aquarel, acryl, pastel, olieverf, klei en steen. Van stillevens tot modeltekenen van boetseren tot beeldhouwen. De laatste jaren werk ik met olieverf op doek. Ik vind het heerlijk om nat in nat te werken om mooie overgangen en diepte te creëren. Na een periode waarin ik geïnspireerd werd door oppervlakte en structuur van objecten, ben ik nu een andere weg ingeslagen. Mijn onderwerpen zijn nu combinaties van alles waar ik door de jaren heen steeds meer waardering voor heb gekregen;  wolkenluchten, mooie mensen, andere kunstvormen en gedetailleerde materie.

Hoewel ik veel bewondering heb voor abstracte werken, schilder ik heel realistisch. Ik ben een perfectionist; misschien dat dat mijn manier van schilderen verklaart.

Creëren en ontwerpen is mijn werk, hobby en passie. Iets bedenken en realiseren is wat ik het liefst doe. Een idee, plan of visie, ontstaan in mijn hoofd, te kunnen delen, visualiseren of tastbaar maken is geweldig!

Met het schilderen heb ik de totale vrijheid om het beeld wat ik in mijn hoofd heb, te realiseren zoals ik dat wil. Ik bepaal wat er op het doek komt en hoe.

06 - 50604397

info@studiow2.nl

©2022 WILLEKE VAN DER WEERDEN - STUDIO W2